Skip to main content

Avoimet ovet Soklissa houkuttelivat paikalle noin 200 kävijää

Lauantaina 24.8.2024 vietettiin Soklin kaivoshankkeen avoimia ovia, joka kokosi paikalle vierailijoita läheltä ja kaukaa.

Julkaistu

03. syyskuu 2024

Tilaisuus oli avoin kaikille kiinnostuneille, ja monet saapuivatkin paikalle koko perheen voimin. Noin puolet kävijöistä kyyditettiin paikalle Savukoskelta tilausbusseilla ja toinen puoli saapui omilla ajoneuvoillaan. Bussi-isäntänä toimi Suomen Malmijalostuksen raaka-aineiden liiketoiminta-alueen johtaja Jani Kiuru.

Tilaisuuden alkusanat lausuivat Soklin projektijohtaja Pasi Heino, Suomen Malmijalostuksen toimitusjohtaja Matti Hietanen ja Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtaja Kimmo Tiilikainen.

Soklin ja Suomen Malmijalostuksen asiantuntijat esittelivät Soklin hankkeessa tehtävää työtä monesta eri näkökulmasta: geologiaa, prosessitekniikkaa ja kivinäytteiden käsittelyä sekä Soklin pitkän tutkimushistorian eri vaiheita. Esillä oli myös sähköautoja, joiden akkuihin Soklistakin löytyviä raaka-aineita tarvitaan.

Vieraat pääsivät myös tutustumaan Kaulusmukassa kairauksia tekevällä KATI Oy:n kairakoneella ja pyöräyttelemään onnenpyörää.

Turvallisuudesta paikalla huolehtivat muun muassa Pelastushelikopteri Aslakin työntekijät, ja Aslakin pelastushelikopterikin näyttäytyi paikan päällä.

Vieraille oli tarjolla savukoskelaisen Kotikonnun tekemää keittoruokaa soppatykistä sekä rieskoja ja munkkikahvit.

Sosiaalista hyväksyttävyyttä käsitellyt paneelikeskustelu kiinnosti

Runsaspäinen yleisö keskittyi kuuntelemaan paneelikeskustelua, jossa käsiteltiin erityisesti hankkeen sosiaalista hyväksyttävyyttä. Puheenjohtaja toimi Sokli-projektin kehityspäällikkö Miia Mikkonen. Panelisteina olivat Kimmo Tiilikainen, Matti Hietanen, Savukosken kunnanjohtaja Antti Mulari, Lapland Mining Hubin projektipäällikkö Ida Paaso sekä Kemin-Sompion paliskunnan poroisäntä Mika Kavakka. Keskustelussa nousi esille useita ajankohtaisia ja tärkeitä näkökulmia Soklin hankkeen sekä laajemminkin kaivosalan kannalta. Useita yleisökysymyksiä ja kommenttejakin saatiin.

”Tunnelma avoimilla ovilla oli mukava, ja on positiivista, että Sokli ja tapahtuma herätti näin laajaa kiinnostusta. Kiitos kaikille kävijöille hyvistä keskusteluista ja näkökulmista. Niitä riitti heti aamusta kunnantalon pihalta pitkälle iltapäivään”, kiittelevät Pasi Heino ja Jani Kiuru.

Avoimia tilaisuuksia ja vuoropuhelua jatketaan

Sokli järjestää Savukosken toimistolla säännöllisesti avoimia tilaisuuksia, jonne kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ajankohtaiset kuulumiset hankkeen etenemisestä ja suunnitelmista sekä keskustelemaan Soklin ja Suomen Malmijalostuksen työntekijöiden kanssa.

Lähetämme myös noin kerran kuussa tilaajille uutiskirjeen, jossa kerromme hankkeen kuulumisia.

Lisätietoja:

Projektijohtaja Pasi Heino, Soklin kaivoshanke
etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi, p. 050 553 5032

Raaka-aineiden liiketoiminta-alueen johtaja Jani Kiuru
etunimi.sukunimi(at)mineralsgroup.fi, p. 040 823 8471
 

Liity Soklin uutiskirjeen tilaajaksi tästä

Tutustu kaivoshankkeeseen virtuaalisen esityksen avulla

 

 

Suomen Malmijalostus Oy:n perustehtävänä on maksimoida suomalaisten mineraalien arvo vastuullisesti. Huolehdimme valtion kaivosomistuksista ja tähtäämme kotimaisen litiumioniakkujen arvoketjun kehittämiseen. Työmme kautta olemme osaltamme viemässä Eurooppaa kohti sähköistä liikkumista ja kestävämpää tulevaisuutta. www.mineralsgroup.fi

Julkaistu

03. syyskuu 2024